Brazilska policija najavila je štrajk upravo u vrijeme najvećeg sportskog događaja na svijetu. Predstavnici policije i vatrogasaca jučer su na aerodromu u Rio de Janeiru pokazali transparent na kojem piše: " Dobrodošli u pakao: policija i vatrogasci nisu plaćeni. Tko god dođe u Rio neće biti siguran".

Predstojeće Olimpijske igre u Brazilu zbog velikog broja bandi koje haraju smatraju se velikim sigurnosnim rizikom.

Dio prosvjednika je nosio plakate s porukama "Bez plaće neće biti Igara" i "Rio će stati". Istaknuo se i transparent "Policiji su prioritet ljudi, a Vladi Olimpijske igre".

Prije tek nekoliko dana australska paraolimpijka Liesl Tesch opljačkana je uz prijetnju oružjem. Dogodilo se to u blizini zaljeva Guanabara, u kojem će se održavati natjecanja u jedrenju. Uz to, prošlog je mjeseca nekad najbolji svjetski nogometaš Rivaldo pozvao sve koji namjeravaju doći u Rio da otkažu putovanje, jer će u suprotnom staviti na kocku vlastiti život. Rivaldo je reagirao nakon što je 17-godišnja djevojka Ana Beatriz Pereira Frade ubijena na ulici koja povezuje zračnu luku s nekoliko borilišta na kojima će se održati olimpijska natjecanja.

Prema izvještajima lokalnih medija, naoružana je banda postavila zasjedu na ulici, a kad je otac tinejdžerice pokušao automobilom probiti blokadu kako bi izbjegao pljačku, ispaljen je metak koji je pogodio djevojku.