Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović osvojila je zlato na Paraolimpijskim igrama u Riju.

U finalu je lako s 3:0 u setovima pobijedila Njemicu Steffi Grebe. Prvi set je dobila s 11:2, u drugom je suparnicu ostavila na sedam poena, a u trećem na samo četiri.

Sandra je aktualna svjetska i dvostruka europska prvakinja, a bez poraza je već dvije i pol godine, javlja Hina

Prije dvije godine je proglašena za najbolju parastolnotenisačicu na svijetu, a od lipnja 2014. do danas drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja.

Paraolimpijka postala nakon prometne nesreće

U paraolimpijsku obitelj uključila se nakon prometne nesreće koju je doživjela u siječnju 2009. Godinu dana ranije nastupila je na olimpijskim igrama u Pekingu gdje je ispala u 2. kolu. Bila je višestruka prvakinja Hrvatske, a igrala je za klubove iz Švicarske, Njemačke i Francuske. Sandra je 2000. na EP-u u Bremenu osvojila broncu u mješovitom paru s Rokom Tošićem, a ima i ekipno srebro s EP-a 2005. u Arhusu.

Za Hrvatsku je to treće paraolimpijsko odličje na ovim Igrama, nakon bronce Velimira Šandora u bacanju koplja te srebra Zorana Talića u skoku u dalj.

Za Hrvatsku je to prvo zlato u Riju, te ukupno četvrto u povijesti nakon što je Antonija Balek u Pekingu pobijedila u bacanju kugle i bacanju koplja, a Darko Kralj u bacanju kugle.