Nakon što su 50 godina bili razdvojeni, brati i sestra susreli su se nakon što je njihova majka morala donijeti odluku da sina preda na usvajanje kako ne bi izgubila i njega, i kćer.  

Kada se Dave Ashton rodio 1966. godine, njegova je sestra Nicki Goscomb imala 18 mjeseci. Majka Janet Saunders dala ga je na usvajanje kako ne bi riskirala da izgubi i Nicki kada se on rodio. Sada su se pronašli kroz britansku emisiju "Davno izgubljena obitelj", piše The Sun. 

"Imala je 16 godina kada je zatrudnjela. Bila je dijete, pogriješila je. Zaljubila se u našeg tatu koji je bio oženjen i nije mogao biti s njom. Rečeno joj je da je sramota obitelji", ispričala je Nicki o svojoj majci koja je kasnije rodila još dvije kćeri koje je mogla zadržati jer više nije živjela sa svojom majkom.   

Dave, sada otac dvoje djece, rekao je pri susretu s izgubljenom sestrom: "U djeliću sekunde susreta, kad smo preboljeli početni šok, činilo se kao da smo se oduvijek poznavali". Saznao je kako se njegova majka, koja je preminula u prometnoj nesreći prije 15 godina, borila kako bi ga zadržala.   


"Nitko nikada ne bi trebao odabrati. Moj je brat imao šest tjedana i bio je žrtvovan da bih mogla ostati. Zbog toga se osjećam krivom i tužnom", ispričala mu je sestra.