Braća Vitalij i Vladimir Kličko, bivši svjetski boksači, oglasili su se povodom situacije u Ukrajini.

Gradonačelnik Kijeva,Vitalij Kličko, objavio je na svom Instagram profilu videosnimku na kojoj zajedno sa svojim bratom Vladimirom daje podršku Ukrajini.

"Kijevu, Ukrajincima i našim partnerima i prijateljima. Danas je velika tragedija – ne samo za Ukrajinu nego i za Europu i svijet. Oružane snage Ukrajine herojski brane našu zemlju. Mi u Kijevu osiguravamo funkcioniranje kritične infrastrukture glavnog grada. Činimo sve da zaštitimo naš grad. Izdržljivost i odlučnost. Jedinstvo i hladan um! Samo tako ćemo preživjeti! Slava Ukrajini!", stoji u opisu objave.

"Kao vojnik jednom sam se zakleo da ću braniti ovu zemlju, i sad sam spreman boriti se za domovinu", istaknuo je nedavno gradonačelnik glavnog grada Ukrajine.

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko početkom mjeseca prijavio se u sastav ukrajinske vojske, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji natjerala da je brani. Većje nekoliko puta obukao uniformu, sudjelovao je u vježbama i rekao da ako bude potrebe da će uzeti strojnicu i braniti svoj grad.

"Kratka poruka za sve europske zemlje. Ako se dogodi noćna mora, a svi se nadamo da se rat nikad neće dogoditi na našem teritoriju... Ako bude rata, onda to neće biti katastrofa samo za Ukrajinu, nego će utjecati na nestabilnost cijele Europe, cijele regije. I zato razumijem tako veliku međunarodnu zainteresiranost za Ukrajinu jer ima utjecaja ne samo na Ukrajinu, nego na cijelu regiju, na cijelu Europu. Naš glavni cilj je učiniti sve da zaustavimo rusku agresiju", izjavio je Vitalij Kličko, početkom veljače za RTL.