Tijekom ovoga ljeta, šibenskoj policiji svakodnevno se prijavljuje dvadesetak i više krađa, od novčanika sa osobnim dokumentima, torbica, mobitela, pa do provala u apartmane i sobe. 

Na stotine kradljivaca koji 'operiraju' tijekom turističke sezone po jadranskoj obali služe se raznovrsnim metodama kako bi se domogle plijena.

Jedna od bizarnijih krađa zabilježena je u turističkom mjestu Šparadići na šibenskom području, a njezini akteri brzom intervencijom šibenskih policajaca su uhvaćeni i stavljeni iza rešetaka, piše Jutarnji list. 

Naime, u Šparadićima je 49-godišnji bosanskohercegovački državljanin upao u nezaključani apartman obiteljske kuće iz kojeg je 77-godišnjoj gošći iz Njemačke ukrao novčanik sa osobnim dokumentima i novcem.

No, nakon što su lopova u krađi zatekli 52-godišnji Nijemac i vlasnica apartmana, na scenu je stupio njegov ortak koji ga je čekao u automobilu BMW-u bosanskohercegovačkih registracija.

Taj 42-godišnjak, također državljanin BIH-a, vlasnici apartmana i njezinom gostu iz Njemačke predstavio se kao policajac te im kazao kako će on sprovesti lopova na daljnju obradu u policijsku postaju.

No, kad se ovaj dvojac zaputio automobilom prema Primoštenu, vlasnica apartmana nazvala je Policiju, pa su ih policijski službenici vrlo brzo zaustavili i uhitili na magistrali u Primoštenu, te kod njih pronašli ukradeni novčanik.

Protiv njih, šibenski policajci podnijeli su kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krađe, a protiv 42-godišnjaka podnesena je i kaznena prijava zbog neovlaštenog obavljanja policijske službe.

prvi.tv