Slavni njemački tenisač Boris Becker morat će dati sve svoje trofeje na aukciju kako bi se spasio bankrota koji mu je na sudu u Londonu proglašen u ljeto prošle godine.

Becker je izgubio gotovo 100 milijuna eura na propalim investicijama u naftni biznis u Nigeriji. Imao je velik dug (iznos nepoznat) prema londonskoj banci iz kojeg se želio izvući na način da je postao kulturni ataše Srednjoafričke Republike pri Europskoj uniji što mu je jamčilo diplomatski imunitet.

Zbog toga mu je rješenje o dugu prema banci bilo privremeno suspendirano, no 51-godišnji Becker je od toga odustao. Sudu je javio da se diplomatskog imuniteta odriče te je rješenje ponovno aktivno što znači da će se Beckeru zaplijeniti imovina, a trofeji će se prodati na aukciji. Njihova vrijednost se procjenjuje na 220.000 funti, no za očekivati je da će na aukcijama postići puno veću vrijednost.

Na aukciji bi se, između ostalog, mogli naći i trofeji sa šest Grand Slamova koje je Becker osvojio u karijeri - tri Wimbledona, dva Australian Opena i jednog US Opena.