Najmanje 10 osoba je poginulo, a 15 ranjeno u eksploziji koja je jutros odjeknula u istanbulskom kvartu Sultanahmet, javlja Anadolu Agency (AA). Sigurnosne službe vjeruju kako je za eksploziju odgovaran bombaš samoubojica povezan s ISIS-om obzirom da su meta mili civili u turističkom dijelu grada, javlja Hurriyet Daily News. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je eksplozija samoubilački napad osobe sirijskog podrijetla.

U bolnicu su prevezene tri žrtve turske nacionalnosti i troje njemačkih turista.

Uzrok eksplozije koja se desila jutros u 10:20 sati po lokalnom vremenu za sada je nepoznat.Sumnja se kako je eksplozija povezana s terorizmom, javlja AFP pozivajući se na dužnosnički izvor. U trenutku eksplozije na trgu su se nalazili i turisti iz Njemačke i Norveške. Ozlijeđeno je šestero državljana Njemačke, jedan Norveške i jedan Perua.
 

Na terenu su ekipe policije i hitne pomoći, a policija je ogradila trg.

Očevici i turski policajci na mjestu eksplozije u Istanbulu izjavili su da su vidjeli dijelove tijela na ulici.

Europska unija osudila je napad u Istanbulu.

"Turska je još jednom postala metom terorističkih napada. Borba protiv terorizma prepoznata je kao prioritet na summitu EU-Turska 29. studenog prošle godine i moramo pojačati naše napore u tom pogledu poštivajući naše obveze prema međunarodnom zakonima te ljudskim pravima", navodi se u izjavi visoke povjerenice Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini i povjerenika Europske komisije za regionalnu politiku Johannesa Hahna.