U nedjelju, 22.2.2015. godine udruženje studenata medicine BoHeMSA LC Mostar je u sklopu projekta Village Concept - pomoć udaljenim selima posjetila selo Orašac.

10 studenata medicine i tri liječnika su posjetili selo te vršili besplatne preglede i izdavanje lijekova koji su liječnici propisali. Pregledi su se održavali u seoskoj školi, a pregledano je 40-ak stanovnika sela. Studenti medicine su mjerili šećer u krvi i krvni tlak te davali savjete mještanima, dok su liječnički pregled obavljali liječnik obiteljske medicine prim. dr Senada Vujica, specijalizant interne medicine  dr. Ante Mandić te liječnica opće prakse dr. Martina Ljoljo.

Akcija je trajala od 11h do 14,30 h, a u organizaciji projekta je sudjelovalo 8 članova BoHeMSA-e LC Mostar. Projekt je uspješno završio na obostrano zadovoljstvo mještana, liječnika i studenata medicine.

Velike zahvale prijateljima projekta Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru, Hercegovina lijek i Europharm te posebne zahvale za pomoć u organizaciji i gostoprimstvo obitelji Faletar.

pogled.ba