Prve hladne dane, u susret zimi karakteriziraju i prazne terase i saksije, koje su tijekom ljetnih dana ukrašavale naša dvorišta i terase.

Ipak, iako možda niste znali, postoje biljke koje možete gajiti napolju i tijekom temperatura u minusu. Tako će vaša terasa biti stilizirana i kada se temperatura spusti ispod nule. Prije sadnje se raspitajte o vrstama biljaka, brizi za njih i o tome kako uspijevaju u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Predlažemo vam nekoliko vrsta neuništivih biljaka koje prkose hladnoći, ledu, vjetru, kiši i snijegu i koje će preživjeti do proljeća.

Ukrasnoj koprivi odgovara svjetlost i hladovina podjednako. Listovi joj mogu biti crveni, žuti ili šareni, a ubraja se među vrlo povoljne saksijske biljke.

Krizanteme odlično podnose početni mraz. Ako se i smrznu, u proljeće će izbijati novi pupoljci i nastavit će svoj cvat. Ako ih želite očuvati, pokrijte ih laganom tkaninom.

Lavatera raste i do metar u visinu i nije ljubitelj presađivanja. Najbolje je da se posadi na gredicu. Odgovara joj otvoreni i zatvoreni prostor. Obilno cvjetanje traje kroz vrtlarsku sezonu.

Biljka dan-noć iako izgleda nježno, listići su otporni na vrlo ekstremne temperature. Stoga nije rijedak prizor kako šareni cvjetovi niču ispod snježnog pokrivača. Idealna je biljka za zaposlene, ali i one koji smatraju da ne znaju s cvijećem.

Neven je biljka koja zapravo ne podnosi vrućine. Ljeti prestaje njegova cvatnja jer oboli od pepelnice. Svojom prisutnošću u vrtu štiti druge biljke od vaši. Nevenovi cvjetovi su jestivi.