West Ham je s 2:1 izbacio Chelsea u osmini finala engleskog Liga kupa!  Slaven Bilić upisao je treću pobjedu zaredom i osvetio se Antoniju Conteu za poraz na otvaranju sezone.

Samo tri dana ranije Chelsea je pregazio Manchester United s 4:0, ali Conte je za derbi s West Hamom promijenio čak sedmoricu igrača u prvoj momčadi i vratio oporavljenog Johna Terryja u obranu koja nije primila gol u posljednje tri utakmice.

Cheikhou Kouyate oduševio je rekordno ispunjene tribine West Hamovog stadiona već u 11. minuti zabivši sjajan gol glavom na ubačaj Noblea.
 

Bilićeva momčad nadigrala je Chelsea u prvom dijelu, imala 52% vremena loptu u svom posjedu i od sedam udaraca, koliko su obje ekipe uputile prema golu, "Hammersi" su četiri poslali u okvir, a gosti jedan manje. Oba golmana upisala su tri obrane.

Begović je u završnici prvog dijela fantstičnim reakcijama spašavao Chelsea nakon udaraca Obianga i Payeta, a Batshuayi je minutu prije odmora zapucao jednu u nizu prilika gostiju.

Niti tri minute igre nije prošlo u drugom poluvremenu kada je Edimilson Fernandes zabio za 2:0 niskim udarcem sa 16 metara.

Kad je stigao na rub ponora, Conte je u igru ubacio standardne prvotimce koji su presudili "Hammersima" u kolovozu, Diega Costu i Edena Hazarda te Pedra. Chelsea je postao opasniji, ali tek u sudačkoj nadoknadi uspio je doći do utješnog pogotka. Cahill je zabio za konačnoh 2:1 u 95. minuti.

U sljedećem kolu Kupa Bilića čeka okršaj s Manchester Unitedom i Joseom Mourinhom koji su izbacili Manchester City s 1:0.

West Ham će za tri dana gostovati kod Evertona u prvenstvu, a Chelsea putuje kod Southamptona.