Niko Kovač nakon posljednjeg u nizu neuspjeha, ispuštanja pobjede na domaćem terenu protiv slabe Fortune iako je vodio 3:1, broji zadnje dane kao trener Bayerna.

Njemački prvak nakon 12 kola je velikih devet bodova iza vodećeg Dortmunda, a s obzirom na to, ali i na igre Bayerna, čini se kako će se do kraja prvenstva morati žestoko boriti, ali ne za naslov, nego kako bi osigurao mjesto koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka.

Osim toga, nije tajna da su se protiv Kovača pobunili glavni igrači. Zvijezde FC Hollywooda u bližoj i daljoj prošlosti rušile su i daleko jača trenerska imena od Kovača. Uprava pak već neko vrijeme pregovara s Arseneom Wengerom, koji je prvi favorit za nasljednika aktualnog, ali zapravo već bivšeg trenera.

Svega ovoga svjestan je i Kovač, ali odlučio je "umrijeti na nogama".

"Bild doznaje" ističe najprodavaniji dnevnik u Europi prije teksta u kojem otkriva da je "Kovač u 10 ujutro u nedjelju pozvao sve igrače na sastanak u klupskom sjedištu u Säbener Straßeu. Ali, tamo se nije analizirao debakl protiv bundesligaškog davljenika iz Dusseldorfa niti pripremalo za današnji meč Lige prvaka protiv Benfice."

Kovač zna da je pitanje dana kada će dobiti otkaz, pa je igračima upravo to rekao: "Mene možda uskoro ovdje neće biti, ali prije toga želim uraditi nešto." pišu Nijemci i dodaju da je već ova "misteriozna najava svlačionicom odjeknula protiv bombe". Ali, to je bilo ništa prema onome što je Kovač nakon toga sasuo igračima:

Jasno i glasno im je rekao da su za neuspjehe Bayerna ove sezone krivi igrači i to najveće zvijezde momčadi, a ne on.

Glavni prigovor svlačionici bio je da u njoj vlada stav da svi znaju sve bolje od njega

Otvoreno je kritizirao njemački mentalitet, koji se sveo na uljuljanost u sigurnost, dok se "ja kao Hrvat ovdje moram žestoko boriti i naporno raditi za sve".

Bild zaključuje da je reakcija igrača na ovakav govor bila da "nitko od njih nije pokazao razumijevanje za ovako teške optužbe na njihov račun".

Dnevnik.ba