U posljednja 24 sata u BiH je registrirano 11 smrtnih slučajeva. Od toga je u Federaciji prijavljeno devet smrtnih slučajeva, a u Republici Srpskoj dva. U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 779 uzoraka, od kojih je 35 pozitivno na koronu.

Novi slučajevi registrirani su u Sarajevskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom, Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom županiji. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je devet novih smrtnih ishoda. Preminula su dva muškaraca iz Tuzle, te po jedan iz Travnika, Donjeg Vakufa, Zenice i Živinica i tri žene iz Travnika, Visokog i Živinica.

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 718 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 90 osoba. Radi se o 55 muških i 35 ženskih osoba, od kojih je 15 mlađe, 55 srednje i 20 osoba starije životne dobi, priopćeno je iz IJZ RS.

U posljednja 24 sata, Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja. Radi se dvije žene starije životne dobi iz Istočnog Starog Grada i Zvornika. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6.886 slučajeva, a preminulo je ukupno 232 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.