U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata prijavljeno 1.248 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega 283 u Republici Srpskoj, 946 u Federaciji BiH i 19 u Brčko distriktu. U istom razdoblju prijavljeno je i 48 smrtnih slučajeva, od čega 18 u RS i 30 u Federaciji BiH.

Podsjetimo, Vlada Sarajevske županije odlučila je u ponedjeljak kako će sljedećeg vikenda uvesti drastične mjere ograničavanja rada prodajnih i ugostiteljskih objekata ne bi li na taj način pokušala spriječiti širenje zaraze koronavirusom.

"U biti zatvaramo županiju tijekom vikenda od 20 sati u petak do 7 sati u ponedjeljak", kazao je novinarima Edin Forto, predsjednik županijske vlade koja je izvanredno zasijedala zbog činjenice da se u ovoj županiji zaraza brzo širi te da je dnevni broj novozaraženih već nekoliko dana veći od 400.

Kako je jučer priopćeno, Zavod za javno zdravstvo u utorak će priopćiti nove mjere za područje Federacije.

Zaključavanja gospodarstva u BiH nije bilo još od svibnja prošle godine a epidemiološka situacija u zemlji je u svim proteklim mjesecima bila razmjerno stabilna da bi potkraj veljače broj zaraženih naglo počeo rasti a zajedno s tim povećao se i broj teških pacijenata s dijagnozom covida-19 te broj umrlih.