Bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić jutros je hitno odvezen za Zagreb gdje će mu tijekom dana biti izvršena transplantacija srca.

Kako je potvrđeno za Klix.ba jutros je stigao poziv iz zagrebačke bolnice da je pronađeno srce za njega i helikopterom je odmah odvezen u glavni grad Hrvatske.

"Jutros rano su iz zagrebačke bolnice javili da su mu našli srce i odmah je hitno helikopterom odvezen u Zagreb, jer od trenutka kad mu je javljeno, u roku od četiri sata mora biti u bolnici na operacijskom stolu", kaže izvor blizak bivšem gradonačelniku.

Dodaje kako je već ranije rečeno da se radi o zahtjevnoj operaciji koja će trajati satima, a da će proces oporavka biti oko godinu.

Inače Bešlić je zbog kroničnih problema s kardiovaskularnim sustavom više puta operativno tretiran u Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu.

Ljubo Bešlić je rođen 17. srpnja 1958. godine, a na čelu Mostara je bio od 2004. godine te je gradom upravljao bez Gradskog vijeća od 2012. do 2021. godine čime je ušao u povijest kao najdugovječniji gradonačelnik najvećeg hercegovačkog grada.

Nakon jednog od povrataka s liječenja u Gradskoj vijećnici Mostara je kazao kako su pozicija gradonačelnika i rad bez Gradskog vijeća najveća kazna koju netko može dobiti i da je upravo to utjecalo na njegovo zdravlje.