Za bh. glumca Enisa Bešlagića poznato je da ima jasne stavove koje se ne libi iznijeti u javnost pa je to učinio i ovaj put, osvrnuvši se na zagađenje zraka u Sarajevu.

Popularni glumac je kritizirao premijera Federacije BIH Fadila Novalića, stavljajući u fokus činjenicu da je Sarajevo i danas među najzagađenijim gradovima u svijetu.

"Sarajevo se guši, politika cvate. Ni respiratori nam izgleda neće moći pomoći. E, moj Fadile… Pozdravlja te Leonardo DiCaprio, sad mi piše da smo među prvima u svijetu po zagađenosti. Ali, onoj ljudskoj nam nema konkurencije", poručio je Bešlagić na svojoj službenoj Facebook stranici.

Njegov status koementirao je i košarkaški reprezentativac BiH Jusuf Nurkić koji mu je poručio je da je u pravu za sve što je napisao.

Podsjetimo, Oskarovac Leonardo DiCaprio je sredinom studenog prozvao federalnog premijera Fadila Novalića i Vladu FBiH koji još nisu uradili ništa konkretno kako bi zaštitili rijeke u BiH od gradnje malih hidroelektrana, prenosi Klix.ba.

Zrak u Sarajevu je bio iznimno zagađen i proteklih nekoliko dana. Uslijed pogoršanja kvalitete zraka, Vlada Županije Sarajevo je, na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, donijela odluku kojom je proglasila epizodu “Upozorenje”.