Kako prenosi portal Fight Site.hr, neporaženi bosanskohercegovački borac i bivši pretendent za svjetski naslov u cruiser kategoriji, Damir Beljo se nakon pauze od gotovo tri i pol godine vraća u ring.

Još prije šest godina Beljo se trebao boriti protiv danas jednog od najboljih boksača današnjice Oleksandra Usyka za svjetski naslov, što je Usyku ujedno trebala biti i prva obrana pojasa prema WBO federaciji nakon što ga je osvojio ranije te godine protiv Krzysztofa Glowackog.

Taj meč se u konačnici nije dogodio jer se Damir ozlijedio. Sada je Beljo odlučio krenuti težim putem pa bi se za dva tjedna trebao suprotstaviti Aleksei Papinu, boksaču iz Rusije koji je u svojoj karijeri ostvario 14 pobjeda uz jedan poraz. Papin je prije nešto manje od pet mjeseci pobijedio je crnogorskog boksača Dilana Prasovića prekidom u drugoj rundi.

Jedini poraz u karijeri doživio je protiv trenutnog prvaka svijeta u cruiser kategoriji Ilunge Juniora Makabua. Posljednji meč Beljo je imao 2019. godine kada je tehničkim nokautom sredio Laszla Penzesa.
 

Bljesak.info