Bayern je nakon lude utakmice na Allianz Areni pobijedio drugoligaša Heidenheim 5:4 te izborio polufinale Njemačkog kupa.

Kada je Goretzka u 12. minuti zabio za 1:0, malo tko je mogao naslutiti kakva se drama sprema u Münchenu. No, samo tri minute kasnije Bavarci su ostali s igračem manje kada je Süle zbog krvničkog starta pocrvenio.

Gosti su do poluvremena preko Glatzela u 26. i Schnatterera u 39. stigli do preokreta za 2:1.

Kada su Müller,Lewandowski i Gnabry u razmaku od 12 minuta nastavka donijeli Bavarcima 4:2 činilo se da je gotovo, no u Heidenheimu tako nisu mislili. Preko Glatzela u 74. i 77. minuti stigli su do 4:4.

Senzacija je ipak izostala na kraju jer je Kovačevu momčad blamaže na domaćem terenu spasio Lewandowski golom u 84. minuti.

Posljednji polufinalist je Werder koji je kao gost s 2:0 pobijedio Schalke. Strijelci za klub iz Bremena bili su Rashica i Klaaßen.

Tako se kriza ekipe iz Gelsenkirchena, ovogodišnjeg sudionika Lige prvaka, dodatno produbila. Schalke se nalazi u opasnoj zoni Bundeslige, kao jedan od kandidata za ispadanje, a sad su eliminirani i iz njemačkog kupa.

Ranije su polufinale već osigurali HSV i RB Leipzig.