Bayern je u 5. kolu skupine E Lige prvaka razbio Benficu 5:1 i osigurao plasman u osminu finala.

Kovačeva momčad ušla je u ovu utakmicu u kojoj je mogla proći skupinu, ali i dovesti se u velike probleme, u još veću krizu nego što je. Bayern je u posljednje dvije utakmice primio šest golova i bilo je veliko pitanje kako će odigrati ovu utakmicu.

No Bayern je, barem ovih 90 minuta, izgledao kao u najboljim danima. Iako je Benfica odigrala utakmicu ispod svake razine, Bayern je bio rastrčan i raspucan, a da je bio malo koncentriraniji, mogao je slaviti i većom razlikom, prenosi Index.hr.
 
Već u 13. minuti Robben je fantastično prošao šestoricu portugalskih igrača i onda snažnim udarcem pogodio suprotne rašlje za 1:0 . Iako je do kraja bilo još gotovo 80 minuta, Benfica je već nakon tog gola potpuno potonula i bilo je samo pitanje koliko golova će primiti.
 

U 30. minuti Robben je još jednom solo akcijom povisio na 2:0, a utakmicu je definitivno prelomio Lewandowski šest minuta kasnije nakon što je lijepo zabio glavom na ubačaj Kimmicha iz kornera.

Tračak nade gostima dao je Fernandes u prvom napadu drugog poluvremena kad je iskoristio očajnu reakciju domaće obrane i smanjio na 3:1. No samo pet minuta kasnije Lewandowski je zabio identičan gol kao prvi, a Ribery je u 76. minuti postavio konačnih 5:1.

Tako je Niko Kovač, barem do vikenda, kupio malo mira u Münchenu i stišao sve glasnije priče o njegovoj neupitnoj smjeni. Bayern će u zadnjem kolu igrati u Amsterdamu za prvo mjesto, ali puno važnija bit će mu subotnja utakmica u Bremenu protiv Werdera.

Kiks bi mogao biti koban.

Robben briljirao kao u najboljim danima i posvetio pobjedu Kovaču

Odličnu utakmicu odigrao je dvostruki strijelac Arjen Robben, koji je fenomenalno zabio dva puta u toj pobjedi, a na kraju utakmice dao je i prilično jasnu izjavu:

Normalno je da se trenera kritizira, to je čak dobro jer razbudi i momčad. Ponajviše mi je drago zbog trenera. Ovo je za njega. On je jedan od nas i nije lijepo čuti sve te priče. Dobivamo zajedno, gubimo zajedno, ali večeras mi je drago zbog Nike. Jedan je od nas i on se ubija za klub, rekao je emotivno nizozemski ofenzivac.

Ovo je velika injekcija optimizma za bivšeg hrvatskog izbornika kojeg su njemački mediji već otpisali, odnosno dali mu otkaz nakon utakmice u Ligi prvaka s Benficom.

Oglasio se i sportski direktor Hasan Salihamidžić koji je često pod kritikama jer se nigdje ne pojavljuje.

Rezultat i igra govore sami za sebe. Igrači su napokon odigrali za klub i trenera. Hoće li Kovač voditi momčad u Bremenu? Naravno! Je li bilo kontakta s Wengerom? Ne, sto posto tvrdim da nije bilo, započeo je pa dodao:

Napokon smo došli do pobjede koja nam je bila jako potrebna. Jako dobro smo se branili, jedino smo malo popustili na samom početku drugog dijela, točnije u prvoj minuti. Zabili smo prekrasne golove. Momčad je nagrađena za dobru igru, a mi smo prvi put u puno tjedana odigrali pravih 90 minuta. Momčad ima kvalitetu, svi to znamo, a čini se kako su nam potrebne – jake utakmice, rekao je Salihamidžić.

Ovom pobjedom Kovač si je kupio još vremena, a ako svlačionica uistinu stoji iza njega kako tvrdi Robben, tada bi trebali doći i bolji dani za Bayern.

Njemački prvak osigurao je osminu finala Lige prvaka, a sada im slijedi bitka za Bundesligu gdje zaostaju devet bodova za prvoplasiranom Borussijom Dortmund.