Iako zbog istrage ne smije obavljati svoju dužnost zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno smije kontaktirati sa čelnicom inicijative "U ime obitelji" Željkom Markić i svojim suradnikom Ivicom Lovrićem, jer su ukinute sudske mjere opreza koje su mu to dosad branile.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić ukinuo je zabranu kontaktiranja optuženika međusobno i sa svjedocima koju je u istrazi Bandićeva navodnog pogodovanja inicijativi "U ime obitelji" odredio sredinom prosinca.

Tada su Bandić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i voditeljica podružnice zagrebačkih Tržnica Zdenka Palac, osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti kojima je grad navodno oštećen za više od 300 tisuća kuna.

Bandića, ranije osumnjičenog u aferi Agram, u tom se slučaju tereti da je kao gradonačelnik zatražio od Lovrića da organizira tiskanje letaka i plakata te snimanje i prikazivanje spotova udruzi koja je u to vrijeme prikupljala potpise za referendum o preferencijalnom glasanju. Osim toga Bandića se tereti i da je od voditeljice zagrebačkih Tržnica zatražio da udruzi ustupi na besplatno korištenje veći broj štandova.

Sigurnosna mjera je ukinuta nakon što je ispitana većina svjedoka.

HRT