Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, podsjetio je da će se komemoracija za Milana Bandića održati danas u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Danas komemoracija za Bandića: Bit će videozid na trgu, filharmonija..

Zbog epidemioloških mjera neće baš svi moći ući u HNK.

''Bit će postavljen i video zid na trgu ispred, tako da svi koji žele mogu pratiti komemoraciju, a bit će i izravan prijenos na televiziji. Imat ćemo tri govornika. U ime Vlade će govoriti ministrica Nina Obuljen Koržinek i Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj i suradnik gospodina Bandića. Na kraju će govoriti Jelena Pavičić Vukičević'', rekao je Lovrić, javlja Dnevnik.hr.

Otkrio je da će u pratnji bit Zagrebačka filharmonija.

''Znamo da je gradonačelnik bio posebno vezan uz filharmoniju i bila mu je pri srcu. Sutra će mu filharmonija biti u prilici odati dug'', kaže Lovrić.

Komentirao je i činjenicu da premijer Andrej Plenković neće doći na komemoraciju. Kazao je da se Plenković jučer upisao u knjigu žalosti i sastao s Jelenom Pavičić Vukičević.

''Koliko nam je kazao bit će na pogrebu. U utorak je na putu. Mislim da će dvoje ministara biti u izaslanstvu i to je primjereno'', smatra.