Zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću prihvaćena je jamčevina od 15 milijuna kuna.

Milanu Bandiču i osmorici osumnjičenika u aferi Agram je prihvaćena jamčevina, a samo je Ljubičiću i Toliću ukinuta još i mjera opreza jer su dali ostavke.

U trenutku kada uplate jamčevinu, pritvorenici će biti pušteni na slobodu. Prije toga, u 13 sati moraju se još pojaviti na sudu.
Podsjetimo, u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu održana sjednica izvanraspravnog vijeća koje je odlučivalo o žalbama USKOK-a i branitelja, a što su odlučili, znat će se danas. Glasnogovnik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić kazao je kako bi odluka mogla biti poznata oko 11 sati.

Odluka Zdenka Posavca, suca istrage, postala je pravomoćna, što znači da se svim osumnjičenicima istražni zatvor zamjenjuje jamčevinom te da će svi izaći iz Remetinca kada sudu dostave dokaz da su jamčevine koje su im određene uplatili na račun suda.
To će također značiti da će se svi osumnjičenici po izlasku na slobodu morati pridržavati i izrečenih im mjera opreza, odnosno da neće smjeti kontaktirati sa svjedocima te da neće moći obavljati poslove koje su do sada obavljali.

Dnevnik.hr