Sarajevski istražitelji još tragaju za razbojničkom bandom koja je 24. lipnja raznijela bankomat „UniCredit banke“ u Hadžićima i pobjegla s plijenom. Od tada nije bilo novih slučajeva, a to je, kako se odranije pokazalo, već uigrana taktika profesionalaca da jedno vrijeme naprave pauzu nakon što počine niz pljački.

Izvor blizak istrazi kaže da se najviše sumnja na bandu koja, vjerojatno, dolazi iz Srbije. Uništavanje bankomata eksplozivom i plinom krenulo je od Jadranskog mora, preko hercegovačkih gradova, a trenutno se zaustavilo prvim do sada takvim zabilježenim slučajem u Sarajevskoj županiji.

-Do sada nijedan slučaj nije rasvijetljen, što zaista ukazuje da se ne radi o domaćim kriminalcima, već grupi sa strane, koja dođe, obavi posao i nestane preko poroznih granica. Poslije Hadžića nije bilo više slučajeva. Računamo da će se ponovo aktivirati kada potroše novac – kaže izvor Avaza iz istrage.

Do sada nije zabilježen sličan slučaj u Srbiji, što ukazuje da se razbojnicima više isplate pljačke valuta u bankomatima u BiH i Hrvatskoj. U većini slučajeva do sada meta napada bili su bankomati “UniCredit banke”, ali se policija nije izjasnila krije li se možda u tome motiv.

U svibnju ove godine raznesen je bankomat u Blagaju kod Mostara. Četiri dana poslije u Mostaru je u dva sata u noći uništen bankomat “UniCredit banke” u krugu tržnog centra “Robot” u Bišću Polju.

U Mostaru je u ožujku ove godine također raznesen bankomat “UniCredit banke” na objektu “Bingo”. Tada je uočen automobil A6, crne boje, koji je otišao prema jugu, piše Avaz.

Prošle godine u Drinovcima kod Gruda raznesen je bankomat “UniCredit banke” na objektu „Namex“. Tri maskirana i automatskim puškama naoružana muškarca dovezla su se u automobilu BMW i uz pomoć eksploziva u zrak digli bankomat.