U okruženju svoj obitelji 27. listopada baka Darka Jurčić proslavila je 100. rođendan kao najstarija u župi Uzdol i ramskom kraju. Svoj rođendan je proslavila svetom misom zahvalnicom i svečanom večerom za obiteljskim stolom sesvetskom hotelu Martini.

Svetu misu zahvalnicu u crkvi sv. Ante u Sesvetskim Selima služio je daljnji nećak don Pavo Crnjac a pjevao je sastav Tobija koje vodi Ivo Franjić iz župe sv. Križa na Sigetu.

U pozdravu i homiliji don Pavo je istakao da je baka Darka proživjela tri svjetska rata, da je nadživjela osam papa i 15 župnika župe Uzdol. Život je primila kao jedan dar Božji koji je darovala desetero djece, a posljednje je rodila u 43. godini života, od kojih su još živi pet kćeri. U svim nevoljama života imala je jaku vjeru u Boga i majku Božju kojoj se svakodnevno moli u svetoj krunici. Pročitao je pismo i čestitku kardinala Josipa Bozanića koji je pohvaljuje što je bila otvorena životu i vjerna Bogu, Crkvi i obitelji. Podizala je obitelj ne na temeljima ljudske mudrosti već snage Božje.

Poslije svete mise bila je svečana obiteljska večera u hotelu Martini. Među gostima bio je i gradonačelnik Milan Bandić koje donio buket cvijeća: čestitku Darki kao građanki grada Zagreba. Praunuka Mila Grabovac iznijela je kratak životopis svoje bake Darke uz mnogo  iskrenih želja koje je pokazala u prelijepo uređenom obiteljskom stablu u čijim su korijenima Ivo i Darka Juričić.

Darka je rođena 26.listopada 1918. U Tribošiću, župa Izbično, koje je upravo godinu prije, tj. 1917. osnovano. Roditelji su je iznijeli kao bebu i doselili se u Donju Vast, u župi Uzdol u Rami.

Udala se u 21. godini za Ivu Jurčić na Krančićima. U braku je imala 10 djece. Najstariji Mirko poginuo je u nespretnoj igri s bombom kad je imao 15 godina. Nekoliko je djece umrlo dok su još bili mali a kao stariji nedavno su umrlo Jakov i Kate. U obitelji ima 28 unučadi i 38 praunučadi.

Otkako je otišla s Krančića, ima 11 godina, živi s obitelji kćeri Danice Miličević u župi Petruševac u Bogdanima na Žitnjaku.  
Za ovaj 100 rođendan okupile su se živuće kćeri Ruže, Ane, Danica, Stanojka i Anđe zajedno sa svojim obiteljima. Svoje staračke dane živi uz Radio Mariju, koji redovito sluša i uz pomoć toga radija svaki dana moli svetu krunicu, sluša svetu misu i sudjeluje u ostalim pobožnostima.

Svoj stoti rođendan proslavila je u okruženju praunučadi, unučadi kćeri i zetova. Zapjevala je najdraže pjesme, i još vitalna, zaigrala kolo iz mladenačkih dana a u kratkom dokumentarnom filmu „Jedno stoljeće života“ prisjetila se svih lijepih i teških događaja. Svi prisutni zaželjeli su joj radostan 100 rođendan i da s pouzdanjem u Boga živi još mnogo ljeta.

P. Crnjac