Austrijska vlada je objavila kako planira rušenje rodne kuće Adolfa Hitlera, te izgradnju novog objekta na istom mjestu kako bi se obrisao bilo kakav spomen na rodnu kuću nacističkog diktatora.  

Ministar unutrašnjih poslova Wolfgang Sabotka kazao je kako će arhitektonski radovi i renoviranje spriječiti prepoznavanje i bilo kakvu vrstu simbolike rodne kuće Hitlera, prenosi Fena.

Glasnogovornik ministarstva Karl-Heinz Grundboeck dodao je kako će kuća u gradu Braunau u potpunosti biti zamijenjena novim građevinskim strukturama kako bi spriječilo da ona postane mjesto hodočašća neonacista, kako prenosi U.S. News.

Glasnogovornik je također rekao kako se vlada dogovorila o zakonu kojim će oduzeti vlasništvo nad kućom vlasnici, lokalnoj umirovljenici koja je odbija prodati državi. Taj prijedlog zakona sada će ići na glasanje u parlament.

Ako zakon prođe u parlament, vlasnica nema pravo žaliti se na odluku ili pregovarati o odšteti koja će biti na razini iznosa koji se plaća vlasnicima nekretnina koji su morali napustiti svoje domove zbog izgradnje željeznice, rekao je glasnogovornik ministarstva.