U posljednjem susretu 1. kola Europske lige Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Koln 3.1.

Gostovanje u Londonu prva je europska utakmica Kolna nakon skoro 20 godina što je izazvalo euforiju među navijačima njemačkog kluba.

Arsenal je pobijedio 3-1 premda je na poluvremenu gubio 0-1. Gosti su poveli u 9. minuti golom Cordobe nakon velike pogreške Davida Ospine. Vratar Arsenala je očajno ispucao loptu, što je iskoristio Cordoba i zabio s više od 35 metara.

"Topnici" su u drugom dijelu zaigrali daleko bolje i okrenuli su rezultat golovima Kolašinca (49), Sancheza (67) i Bellerina (82).

Spomenimo kako je dvoboj zbog divljanja njemačkih navijača kasnio više od sat vremana, a čak je postojala opasnost da se utakmica niti ne odigra.

Do gužve je došlo kada je više od 20,000 navijača Kolna pokušalo ući na stadiona premda je njemački klub dobio svega 3.000 ulaznica.

Policija je prvotno uspjela zadržati gostujuće navijače, ali su Nijemci probili kordon, srušili ogradu i potukli se s policijom i zaštitarima. Dio ih je uspio bez ulaznica ući na stadion, gdje je došlo do novog sukoba sa zaštitarima. Kako prenose mediji nekoliko tisuća navijača Kolna se uspjelo probiti na stadion bez ulaznica.

Tijekom dana navijači Kolna 'okupirali' su londonski Soho, a potom su u velikoj povorci prošli kroz Oxford Street zabavljajući se i pjevajući. Policija je objavila kako tijekom dana nije bilo izgreda niti privođenja.

U drugom susretu iz skupine H Crvena zvezda i BATE Borisov su u Beogradu odigrali 1-1.