Oružane snage SAD-a odlučile su prilagoditi pristup potencijalnim novacima. Kako mladi danas ne žele razgovarati s pripadnicima vojske zaduženim za novačenje preko telefona, odlučili su pokušati pomoću esporta i videoigara. To planiraju učiniti uspostavljanjem tima gamera unutar vojske koji će sudjelovati na Fortnite i Madden NFL turnirima kako bi se približili ciljanoj publici.

Više od 15 godina je prošlo otkako su Oružane snage SAD-a uz pomoć America's Armyja pokušale ljudima omogućiti da se upoznaju s njima putem digitalnog svijeta videoigara uz tempo koji njima odgovara. Tako su svi zainteresirani mogli kvalitetnije saznati žele li postati vojnici ili služiti u američkoj vojsci. To je ujedno prvi projekt tog tipa Oružanih snaga SAD-a. Nakon što ove godine nisu uspjele ispuniti cilj novačenja te su ostali kratki za šest i pol tisuća novaka, ponovo su se odlučile za korištenje videoigara i esporta.

Još ranije ove godine održan je turnir u Street Fighter V za vojnike, a prijenos su mogli pratiti svi na Twitch.tv platformi. Najbolji vojnici snage su odmjerili na završnici u sklopu Pax Esta u Seattleu. Kako iz Oružanih snaga SAD-a navode, esport turniri mogu pomoći vojnicima kroz poboljšanje koordinacije ruke i oka, mentalnog fokusa i brzine reakcije.

Prema navodima portala Stars and Stripes, Oružane snage SAD-a planiraju održati probe za različite esport timove. Članovi tih timova bit će dio Marketing and Engagement Teama smještenog u čuvenom Fort Knoxu, a uz natjecanje na esport turnirima u Americi sudjelovat će u testiranju novih vojnih aplikacija i simulacija. Cilj je prikazati vojnike u drugačijem svjetlu i dodatno ih približiti narodu. Uz esport i videoigre, za bolju promociju ciljanoj publici bit će osnovan tim koji će se natjecati na CrossFit natjecanjima. 

Oružane snage SAD-a će se tako pokušati obratiti mladim ljudima starosne dobi između 17 i 24 godine kroz videoigre i esport turnire, a sudjelovanjem na njima će pokušati popraviti imidž vojske. Iako bi bilo bolje da se i svi oružani sukobi jednostavno vode u virtualnom svijetu, pogotovo uz toliki broj ratnih simulacija i pucačkih igara, ali daleko smo od toga. Nažalost, digitalno ratovanje se ne vodi na Call of Duty serverima. 

 


Index.hr