Ovoga tjedna predstavnici kinesko – izraelskog investitora boravili su u Mostaru, gdje su provjeravali stanje pogona u Aluminiju i mogućnosti pokretanja proizvodnje. Kako Ero.tel doznaje iz dobro informiranih izvora, kineski stručnjaci su bili i više nego zadovoljni stanjem u kojem se nalaze proizvodni pogoni.

-Ne govorimo samo o ljevaonici nego i o anodama i elektrolizi. Njihov zaključak je kako se cjelokupna proizvodnja može pokrenuti ukoliko investitor osigura sredstva za ovaj proces. Sada je na čelnim ljudima konzorcija s kojim se pregovora da donesu odluku i ona će navodno biti uskoro poznata – rekli su sugovornici za Ero.tel.

Kako su nam pojasnili, veliki doprinos ovakvom zaključku kineskih stručnjaka dala je i činjenica kako je u Aluminiju instralirala vrhunska oprema, što je bilo osobito važno da goste koje su bili u inspekciji.

-Čak se pokazalo kako je proces gašenja urađen sukladno procedurama, te kako nema velikih šteta, te kako je je sama oprema održavana i sačuvana u vrhunskom stanju cijelo vrijeme rada. Jako je važno da kineski stručnjaci idu iz Mostara sa izuzetno pozitivnim dojmom i stavom kako investitor ima razloga uložiti sredstva u pokretanje proizvodnje. Svi se nadamo kako će uskoro do doga i doći – zaključili su naši izvori iz Aluminija.

Ranije je objavljena informacija kako bi potencijalni investitor, ukoliko se odluči za ulazak u proces pokretanja proizvodnje, sredstva za ovu proceduru trebao osigurat do kraja listopada. Nakon ovakvog razvoja događaja ovoga tjedna, šanse za takav razvoj događaja su znatno porasle.

Posjećamo, veći broj radnika je izrazio spremnost za sudjelovanjem u pokretanju proizvodnje, a ukoliko se stvari nastave razvijati u očekivanom pravcu, to bi se moglo dogoditi u ranije postavljenim rokovima. Tijekom ovoga tjedna Aluminiji bi trebao dobiti dodatne povratne informacije od investitora i očekuje se kako će radnici o cijelom procesu biti blagovremeno informirani.

M.K./Ero.tel