Aluminijska folija može biti odlično rješenje za uobičajeni zimski problem. Evo o čemu se radi i zašto biste ju uvijek trebali imati sa sobom.

Aluminij, poznat i kao aluminijska folija, jedan je od onih potrošačkih proizvoda bez kojih nijedno kućanstvo ne bi smjelo ostati. Proizvod koji izolira zrak i vlagu, možete ga koristiti za optimalno očuvanje svih namirnica i produljenje roka trajanja. Često ga koristimo u kuhinji za zamatanje ili pokrivanje hrane. Koriste ga i oni koji bojaju kosu kod kuće, jer zadržava toplinu i ne dopušta curenje boje.Ukratko, materijal široke namjene. Ali izvan kuhinje, posebno u zimskoj sezoni, aluminij je također odličan za korištenje.

Aluminij je izvrstan saveznik zimi

Zimi se moramo nositi s vrlo dosadnim statičkim elektricitetom. Jednostavan komad aluminijske folije može pomoći u prevenciji i privremenom obuzdavanju ovih problema, zbog čega uvijek trebate imati kuglicu aluminijske folije u torbi.

Zbog hladnog zraka koji je karakterističan za zimsko doba te nošenja sintetičke ili vunene odjeće, duga kosa se često naelektrizira, što u mnogim situacijama možda i nije najbolje. Zapravo, dovoljno je skinuti kapu i kosa je već u zraku, a što je više pokušavate izravnati rukama, situacija postaje sve gora. Dakle, kako zadržati svoju kosu, dugu ili kratku, pod kontrolom da biste izbjegli neuredan učinak "šoka" uzrokovan statičkim elektricitetom? Samo s aluminijem.

Zašto se statički elektricitet nakuplja u mojoj kosi?

Zbog suhog zraka, trenje između kose i tkanine ili predmeta, na primjer plastične četke za kosu, jakne ili vunene kape, stvara trenje, puneći kosu elektricitetom. Obično učinak nestaje odmah kada zrak poprimi vlažniju konzistenciju. Međutim, vjerojatnije je da će se problem pojaviti kod već vrlo suhe ili oštećene kose nego kod zdrave kose. Osim toga, statički elektricitet pojačava suha i hladna vanjska temperatura, što je u suprotnosti sa suhom i vrućom temperaturom koja obično prevladava u zatvorenim prostorima.

Kako aluminij može pomoći vašoj kosi?

Budući da je aluminij materijal koji je otporan na vodu, svjetlost i zrak, nije podložan promjenama uzrokovanim statičkim elektricitetom. Jednostavno utrljajte aluminijsku foliju preko pramenova kose kako biste ih vratili u prvobitno stanje i oslobodili statičku napetost. Važno je ovaj korak izvesti cijelom dužinom, od korijena do vrhova, kako biste vratili savršeno njegovanu kosu. Možete reći zbogom kovrčavosti i neurednom efektu uzrokovanom statičkim elektricitetom.

Upravo iz tog razloga preporučljivo je uvijek imati nešto sa sobom, u džepu ili torbi, za brzo rješavanje problema. Možete ponijeti zgužvanu komad folije da je raširite po potrebi ili je jednostavno presavijte u nekoliko dijelova, ovisno o tome gdje vam je najzgodnije spremiti.

Očito je da je učinak aluminija na kosu privremen i ne traje cijeli dan. Postupak se može ponoviti nekoliko puta. No, ako je problem uzrokovan suhom, lomljivom ili oštećenom kosom, korisno je djelovati na prehranu i hidrataciju kose, kako odgovarajućim deterdžentima tako i posebnim dodacima.