Donedavni član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara večeras je isključen iz članstva te stranke jer je potpisnik zahtjeva za smjenu Vlade Sarajevske županije koju čine upravo SDA uz SBB i DF.

Ova odluka je donesena na večerašnjoj sjednici Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo.

Predsjednik Županijskog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak sredinom prošlog mjeseca je najavio da će Aljoša Čampara snositi sankcije i biti izbačen iz stranke ako bude glasao za smjenu vlade.

Prevljak je tada poručio da Čampara u javnosti iznosi neutemeljene klevete, a da je SDA demokratska stranka u kojoj su dopuštene diskusije i različita mišljenja, ali i stranka čije zastupnici ne mogu raditi na izdaji SDA i rušenju vlade u kojoj participira i SDA.

"Ukoliko prekrši navedenu obavezu, te bude glasao za smjenu Vlade i dovođenje Kojovića, Nikšića, Forte i Konakovića na vlast, to znači da će automatski biti izbačen iz SDA", najavio je Prevljak.

Kao što je poznato Čampara je danas potpisao zahtjev za zakazivanje sjednice na kojoj će se glasati o smjenu aktualne vlade.

Aljoša Čampara, bivši visokopozicionirani član SDA i aktualni zastupnik u Skupštini ŽS i ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine podnio je u rujnu ostavku u Predsjedništvu SDA nezadovoljan unutrašnjih odnosima i stranačkom politikom, piše Klix.ba