Albanski Skenderbeu dobio je najveću kaznu u povijesti nogometa: izbačen je iz europskih natjecanja na deset godina, te mora platiti milijun eura!

Albanski klub još ima pravo na žalbu.

Skenderbeu je bio pod sumnjom da je u sezoni 2015./16. namještao utakmice u albanskom prvenstvu, ali i u Europi. Zbog toga je već bio izbačen iz europskih natjecanja u sezoni 2016./17., ali istraga se nastavila pa je 7. veljače ove godine donesena i ova rigorozna kazna.

Albanski mediji otkrivaju i imena europskih klubova protiv kojih je Skenderbeu namještao susrete. To su Crusaders, Sporting, Lokomotiv Moskva i Dinamo Zagreb, piše Goal.com.

O tom susretu s Dinamom već se pisalo, pri čemu zagrebačka momčad nije ni za što kriva. Naime, u kolovozu 2015. Dinamo je pobijedio s 4:1 u 4. pretkolu Lige prvaka, a igrači Skenderbeua samostalno su fiksirali rezultat. Dinamo je imao 2:1 iz prve utakmice u Albaniji, a u Maksimiru je vodio  s 3:1 i imao igrača manje, kada su na azijskom tržištu krenule brojne uplate da će Skenderbeu primiti i četvrti gol, što se i dogodilo, a kladioničari su na tome zaradili 15 milijuna eura.