Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da posljednja dešavanja u vezi s prisluškivanjem urušavaju povjerenje u rad Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Ona ističe da nije suglasna s bilo kakvim mjerama koje izlaze iz okvira zakona - da se pišu, propisuju, potpisuju kojekakvi nalozi, da se prisluškuju politički protivnici, predstavnici medija ili svatko tko bi mogao biti samo tako interesantan, a ne prisluškuju oni koji predstavljaju ozbiljnu sigurnosnu prijetnju po građane, imovinu, poredak i sve drugo, prenosi RTRS.

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Doboju da su, očito, prioritet mediji i političari iz neke druge strukture u odnosu na njih u OBA, a ne ono što ugrožava ili može da ugrozi cijelu zemlju.

"Postoji mnogo pokazatelja koji ukazuju na to da, zapravo, mi nikada nismo dobili neku relevantnu informaciju kao institucija Republike Srpske, ali jesmo neke druge koje se odnose upravo na ovakve aktivnosti", izjavila je Cvijanovićeva.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je ranije da OSA prisluškuje medije u BiH i regiji, navodeći da je 10.  travnja pod brojem protokola 05/1-4-1547/19 u OBA otvoren nalog za obradu medija.

Prema Dodikovim riječima, u dokumentu je navedeno da se vodi obrada "Dnevnog avaza", RTRS-a, "Dnevnog lista", "Nacionala", "Večernjih novosti", "Večernjeg lista", "Kurira" i "Informera", te portala "Poskok" /poskok.info/ i "Dnevno" /dnevno.ba/.