Pater Ike Mandurić obratio se preko svog Facebook profila Zoranu Milanoviću komentirajući Milanovićevu izjavu: "Meni je zanoktica Hrvata BiH važnija od Finske!"

Evo što mu je napisao:

"Predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću!

Ako ovo što govorite, nije istinski izraz Vaših uvjerenja i osjećaja, molim Vas, nemojte se igrati emocijama Hrvata Herceg-Bosne.

Ali, ako je ovo Vaše iskreno stajalište, i ako doista na njemu do kraja ustrajete, povijest će Vas uvrstiti među hrvatske velikane - ma kako bilo teško naći mjesta među njima. Narod će Vam se odužiti za sva vremena, a i Bog će Vas, vjerovali u njega ili ne, obilato nagraditi. A ni ja Vam to neću zaboraviti.

No, izigrate li nas, pokaže li se da trgujete našom patnjom, neće biti teško pronaći Vam prikladnog mjesta među najsramnijim bijednicima hrvatske povijesti - premda je konkurencija velika.

Dok se to ne očituje, dužan sam Vam, ipak, zahvaliti za sve ono što ste dosad učinili za korpus naroda kojem pripadam.

Neka Vam Bog da iskrenosti, dobrote, hrabrosti i vjere"

Podsjetimo, pater Ike Mandurić, poznat je široj javnosti kako svećenik koji je 2015. zaustavio interventnu policiju u crkvu svetog Marka tijekom braniteljskog prosvjeda.

Svećenikom je postao tek u 47. godini, štošta se nagađa o njegovu prethodnu životu (i sam je jednom rekao da je “znao biti jako daleko od Boga”), studirao je arhitekturu, a zaredio se nakon ispovijedi kod fra Slavka Barbarića.