Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom četvrtka su realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Royal' koja je izvedena na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja.

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na devet lokacija i lišili slobode osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 250. stav (2) 'Organizirani kriminal', u vezi sa kaznenim djelom iz člana 210.a stav (1) 'Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda', Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Osumnjičene osobe se terete da su u suradnji sa drugim osobama, s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, od kolovoza mjeseca 2018. godine, krijumčarile akcizne proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje akcizne robe-cigareta u vrijednosti od oko 500 000 KM.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto osam mobilnih telefona, devet sim kartica, tri nosača sim kartica, rokovnici i evidencije, kao i veći broj raznih vrsta cigareta.

Navedene aktivnosti izvršene su po naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.