Ovog tjedna u Las Vegasu počinje najveći sajam potrošačke elektronike na svijetu Consumer Electronic Show (CES) na kojem će brojni izlagači predstaviti tehnološke novitete, proizvode i gadgete te nam pokazati trendove koji bi mogli dominirati IT tržištem ove godine. Jedna od kompanija koja je i prije službenog otvaranja sajma predstavila nove gadgete jest Acer koji će na svom štandu na CES-u, među inim, izložiti i nove modele prijenosnih računala koji uključuju i, kako kažu iz ove kompanije, najtanji laptop na svijetu.

Acer Swift 7 namijenjen je prvenstveno korisnicima kojima su prenosivost i povezanost uređaja na prvom mjestu te je ovaj lagani prijenosnik s kućištem napravljenim od aluminija tanak samo 8,98 mm (u Aceru, dakle, tvrde da niti jedan drugi laptop na svijetu nije tanji od ovog uređaja) te dolazi s podrškom za LTE kako bi njegovi vlasnici uvijek mogli imati pristup internetu i kad nema WiFija. Što se hardverskih opcija tiče, ovaj prijenosnik radi na sedmoj generaciji Intelova procesora Core i7, ima 8 GB RAM-a i 256 GB SSD-a. U odnosu na prethodni model, nova generacija Swifta sada ima veći ekran (14-inčni u odnosu na 13,3-inčni) s Full HD rezolucijom, a treba spomenuti i bateriju koja bi trebala izdržati oko deset sati rada, odnosno cijeli radni dan.

Ovaj prijenosnik na tržištu očekujemo tijekom ožujka po cijeni od 1699 dolara, a na The Vergeu kažu kako su po sličnoj ili nižoj cijeni dostupni hardverski jači modeli poput Dellova XPS-a 13 ili Lenovove Yoge 920, koji se ne mogu pohvaliti titulom najtanjeg prijenosnika na svijetu, no zato imaju novije procesore, više RAM-a, prostora za pohranu podataka i ekrane više rezolucije osjetljive na dodir.

Osim novog Swifta, Acer je predstavio i novi 15,6 inčni gamerski laptop Nitro 5 s AMD-ovom grafikom i početnom cijenom od 799 dolara te prijenosnik Spin 3 koji pokreće posljednja generacija Intelovih procesora, ima 14-inčni ekran koji se može rotirati, pa se uređaj može koristiti i kao tablet. Također, za one kojima su zanimljivi uređaji s Googleovim operativnim sustavom za računala, najavljena je i nova generacija Chromebooka 11, Acerova laptopa Chrome OS koji će se na tržištu pojaviti od travnja po povoljnoj početnoj cijeni od 249 dolara.

Izvor: Acer