Na danas održanoj 85. sjednici, Vlada je usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ za razdoblje od 1.1. do 31.3.2015. godine, te Odluke o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća svim korisnicima Proračuna HNŽ za mjesec lipanj 2015. godine i utvrđivanju visine naknade za topli obrok za mjesec lipanj 2015. godine svim korisnicima koji primaju plaću iz Proračuna HNŽ.

Također, usvojen je i Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima za razdoblje od 1.6. do 30.6.2015. godine i Operativni plan za mjesec lipanj 2015. godine.

Iz resora Ministarstva gospodarstva, Vlada je usvojila Odluku o produljenju roka za zaključenje Ugovora o koncesiji za eksploatiranje dolomita na lokalitetu „Podorašac“ općina Konjic i Odluku o produljenju roka za zaključenje Ugovora o koncesiji  za eksploatiranje dolomita na ležištu ''Podbor'', lokalitet ''Kolivret'' u općini Prozor – Rama.

Vlada je usvojila Informaciju o stanju u gospodarskom društvu MI SOKO „Proizvodnja opreme“ d.d. Mostar, i donijela Rješenje o produljenju mandata privremenom direktoru gospodarskog društva MI SOKO „Proizvodnja opreme“ d.d. Mostar.

Vlada je donijela i Rješenja o privremenom imenovanju dva člana Nadzornog odbora „SALUS HOTEL STELLA“ d.o.o. Neum i o privremenom imenovanju dva člana Nadzornog odbora „SALUS HOTEL STELLA“ d.o.o. Neum.

Agenciji za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije Vlada je dala suglasnost na metodu privatizacije poduzeća HTD “ZENIT-BRO“ d.o.o. Neum. Proces privatizacije poduzeća HTD “ZENIT-BRO“ d.o.o. Neum provesti će se putem otvorenog prikupljanja ponuda (tender).

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Rješenje o imenovanju privremenog Upravnog odbora Agencije za privatizaciju HNŽ. Mandat privremenog Upravnog odbora traje do okončanja postupka izbora i imenovanja Upravnog odbora Agencije sukladno zakonu, a najdulje tri mjeseca od dana donošenja ovog Rješenja.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju prava i dodjele jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta za 2015. godinu u iznosu od 400,00 KM za svako novorođeno dijete.

Također, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluke o odobravanju novčanih sredstava za potporu organizacije 5. kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH s međunarodnim sudjelovanjem,  zatim za održavanje Naučnog simpozija „Kardiopulmonalna reanimacija i naprasna smrt“ i održavanje XII. Međunarodnog simpozija iz dječje kirurgije i urologije u Mostaru.

Iz resora Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz Proračuna HNŽ za 2015. godinu Zajednici udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Ramsko-neretvansko-humske županije i JOB-Unija veterana HNK, te više Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za pokrivanje troškova liječenja branitelja i članova njihovih obitelji.

Na prijedlog Uprave za prognanike i izbjeglice, Vlada je donijela Odluke o plaćanju troškova održavanja kolektivnih centara za 2015. godinu, o utvrđivanju visine iznosa uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje raseljenih osoba i povratnika za 2015. godinu i o utvrđivanju visine naknade za podmirenje troškova pokopa raseljenih osoba i povratnika za 2015. godinu. (Vlada HNŽ)