Nakon što su mediji u petak objavili kako je u sarajevskoj općini Novo Sarajevo, u Ulici Milinkladska ubijena jedna osoba, iz policije stižu novi detalji.

Treća policijska uprava u petak je u 16:30 sati obaviještena da je u ulici Milinkladska, općina Novo Sarajevo, došlo do svađe između Suada B. i Azema Ćesira.

U prvoprikupljenim obavještenjima, utvrđene su činjenice na osnovu kojih postoje osnovi sumnje da je Enes Bašalić, vozilom Renault Clio, u namjeri da ga ozlijedi, udario Ćesira (1975.), koji je od zadobivenih ozljeda na licu mjesta preminuo.

Istog dana u 20:45 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo', policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhitili su Enesa B., rođenog 1996. godine, a njegov otac Suad B., rođen 1968. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nasilničko ponašanje', navodi 'Dnevni avaz'.

O navedenom je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, koji je zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, sudskim vještacima medicinske, prometne i mašinske struke, izašao na lice mjesta i rukovodio očevidom.