Sport

Uopće nisam bio svjestan da plešem na Partizanovom stadionu

Uopće nisam bio svjestan da plešem na Partizanovom stadionu

13.04.2012 08:28 Sto milijuna eura vrijedno remek-djelo, ukradeni “Dječak u crvenom” Paula Cezannea, “osvanuo” je u Beogradu. No, srpska metropola danas diše za sasvim drugog “dečka u crvenom”, Roberta Prosinečkog, koji je u srijedu - pokopao “grobare”.
'Modrić je zadnji put zabio prije tri mjeseca! Zar je to igrač od 40 milijuna eura?'

'Modrić je zadnji put zabio prije tri mjeseca! Zar je to igrač od 40 milijuna eura?'

11.04.2012 07:33 Igrač Modrićeve klase za kojega se tuku ponajbolji klubovi Premiershipa morao bi dati puno više, u tome se s pravom slažu svi, i novinari i navijači na Otoku. Nastavi li igrati kao protiv Norwicha u ponedjeljak, Luku Modrića više neće tražiti Alex Ferguson niti njegova konkurencija iz Manchestera obojena u plavo. Neće ni Roman Abramovič. Nastavi li igrati kao protiv Norwicha, koji im je na domaćem terenu oteo bodove, najbolji igrač Tottenhama mogao bi se jedino vratiti u Dinamo. Hrvatski reprezentativac možda i nije bio toliko očajan, no tako ga doživljavaju novinari u Engleskoj i navijači njegova kluba, koji je u posljednjih osam kola upisao samo jednu pobjedu i dopustio konkurenciji da ih sustigne i ugrozi plasman na vrhu ljestvice koji bi osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Bijesni komentari

Igrač Modrićeve klase za kojega se tuku ponajbolji klubovi Premiershipa morao bi dati puno više, u tome se s pravom slažu svi, i novinari i navijači na Otoku. Za blijedo izdanje protiv “kanarinaca” Modrić je od SkySportsa dobio slabu šesticu (samo je Ledley King dobio manje - peticu). Istom su ga “bijedom” počastili i The Sun i Goal.com. Iako se Sky raspisao o utakmici u kojoj je Norwich pobijedio, iako je igrao sa svim igračima rođenim na Otoku, Modrić je u izvještaju spomenut samo jednom - prilikom dodavanja Baleu koji je tom prigodom uzdrmao vratnicu. Slaba najava za predstojeći Euro u Poljskoj i Ukrajini, reći će hrvatski navijači koji će playu Tottenhama uvijek progledati kroz prste. No, neće to uraditi i najzagriženiji navijači kluba iz sjevernog Londona. Oni su u svojim komentarima iskazali bijes, a Luka je od njih dobio poražavajuću prosječnu ocjenu 3,8. Preko noći prometnuo se od miljenika do najomrženijeg igrača.

Tri mjeseca bez gola

“Golovi i asistencije glavni su Modrićev posao. A Modrić je zabio posljednji put prije gotovo tri mjeseca. Igrač od 40 milijuna eura?” zapitao se jedan navijač (čitatelj), aludirajući na Modrićev sivi prosjek u posljednjim utakmicama. “Uopće ne igra i vrlo rijetko asistira”, dodao je drugi. “Neka mi netko objasni zašto ga nismo prodali za 40 milijuna eura prošle godine...” “Luka je zabio tri gola u posljednja tri mjeseca. Još mislite da je on novi Zidane? Vrlo vjerojatno najprecjenjeniji igrač u Premiershipu...”

Odšteta upola manja

“Kupite loptu za odbojku jer je nogometna za njega preteška. Luka Modrić ne može dobaciti do gola...” Kako bilo, čini se da se bliži Modrićev odlazak iz Spursa. Indikativno je da je Transfermarkt napisao da ga traže Inter i Bayern. Odšteta bi trebala biti samo 20 milijuna eura, a to je 50 posto manje od iznosa o kojem se spekuliralo prošlo ljeto kada je Modrić trebao otići u Chelsea...
Pele je najveći, Messi je bolji od Maradone, a Barca od Reala

Pele je najveći, Messi je bolji od Maradone, a Barca od Reala

05.04.2012 10:34 Najbolji nogometaš Perua svih vremena Teófilo Cubillas u razgovoru za Marcu osvrnuo se na vječno pitanje tko je najbolji od najboljih. Za „El Nenea“ nema nikakve dileme: „Peleu nitko nije ravan. On je najkompletniji nogometaš svih vremena, a i jedini je triput bio svjetski prvak“, tvrdi Cubillas koji je u od strane Fife i IFFHS-a svrstan među pedeset najboljih na vječnoj listi. „Maradona je bio sjajan nogometaš i lider svih momčadi u kojima je igrao, ali mislim da je Lionel Messi već sada bolji od njega“, kaže Cubillas koji je s Peruom 1975. osvojio Copu, a na svjetskim prvenstvima 1970. i 1978. odveo je Peru do četvrtfinala. Jedini je igrač uz Miroslava Klosea koji je postigao po pet golova na dva SP-a. Godine 1972. izabran je za najboljeg igrača Južne Amerike. O kakvom se igraču radi možda najbolje govori podatak da je prilikom proslave 50-godišnjice Brazilova osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka biran u idealnu momčad Južne Amerike. Na vječnu kontroverzu je li Peru pustio utakmicu Argentini za plasman u finale Svjetskog prvenstva 1978., "magična ljevica" kratko odgovara: „Nije. Argentina je čisto pobijedila i kasnije postala svjetski prvak!“ Cubillas se osvrnuo i na rivalstvo Reala i Barce. „Nema sumnje da je Barcelona trenutačno bolja od Reala, to je dokazala pobjedama u međusobnim ogledima, ali Real će osvojiti prvenstvo. To je čar nogometa“, kaže slavni Peruanac za kojeg nema sumnje ni tko je glavni favorit predstojećeg Eura: „Španjolska! Najbolja je na svijetu, pa tako i u Europi.“
Pogledajte kakav golf-udarac je izveo ovaj Nijemac!

Pogledajte kakav golf-udarac je izveo ovaj Nijemac!

04.04.2012 08:21 Ovo je briljantan trenutak u kojem je njemački golfer Martin Kaymer ostvario nevjerojatan potez - u isto vrijeme je prebacio lopticu preko jezera i uspio pogoditi rupu iz prve!
Provocirao UFC zvijezdu: Navijač ima sreće što je ostao živ!

Provocirao UFC zvijezdu: Navijač ima sreće što je ostao živ!

02.04.2012 12:50 Rashad Evans bori se za naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji 21. ovog mjeseca. Mladi prvak Jon Jones bit će teška prepreka, za neke i nepremostiva. Bivši prvak svoj je pojas izgubio prije tri godine, i to od Lyota Machide. To je ujedno i njegov jedini poraz u karijeri i sigurno ga još boli.
Zoran Mamić istukao dvojicu napadača?

Zoran Mamić istukao dvojicu napadača?

30.03.2012 07:14 Zoran Mamić napadnut je u jednom noćnom klubu, a očevici kažu: Napadače je sam onesposobio reagiravši preciznim direktima.
VIDEO: I Messi je žrtva sudbine!

VIDEO: I Messi je žrtva sudbine!

28.03.2012 06:53 Iako iz utakmice u utakmicu u dresu Barcelone postavlja nove rekorde Lionel Messi često je bio 'žrtva' stativi i gredi, koje su glavni 'krivac' što omaleni Argentinac nema još više golova na svojem kontu u ovoj sezoni.
Inter smijenio Ranierija

Inter smijenio Ranierija

27.03.2012 07:19 Vodstvo Intera iz Milana smijenilo je trenera Claudija Ranierija dan nakon prvenstvenog poraza od Juventusa s 0:2.
Talijanska legenda preminula na utakmici!

Talijanska legenda preminula na utakmici!

25.03.2012 12:00 Nekadašnji talijanski odbojkaški reprezentativac, 37-godišnji Vigor Bovolenta, preminuo je tijekom utakmice 2. talijanske lige, a liječnici sumnjaju na srčani udar...
Pogledajte što se dogodi kada Guardiola izgubi živce

Pogledajte što se dogodi kada Guardiola izgubi živce

19.03.2012 20:41 Trener Barcelone Josep Guardiola u subotnjoj je utakmici 28. kola Primere protiv Seville na Sanchez Pizjuanu zabilježio jedan neoprezan potez. Naime, za vrijeme trajanja utakmice, pomalo je ljutito iza svojih leđa bacio praznu bočicu vode.
Barcelona izvukla Milan, a Real APOEL! Bayern protiv Francuza, Chelsea na Benficu

Barcelona izvukla Milan, a Real APOEL! Bayern protiv Francuza, Chelsea na Benficu

16.03.2012 14:34 U Nyonu je u četvrtak održan ždrijeb četvrtfinala nogometne Lige prvaka. Možda je u svemu najbitnije reći da se Barcelona i Real Madrid, dva najveća kandidata za naslov prvaka, ne mogu međusobno sresti sve do minhenskog finala.
Čudesni Messi na pragu novog rekorda: Pogledajte sve njegove majstorije sezone!

Čudesni Messi na pragu novog rekorda: Pogledajte sve njegove majstorije sezone!

13.03.2012 08:13 Dvama golovima Racing Santanderu u nedjeljnom dvoboju 27. kola Primere najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi došao je samo tri gola nadomak svog rekorda unutar iste sezone.