Odluka o imenovanju novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nije donesena na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (IO NSBiH) u Sarajevu.

Članovi Komisije za izbor izbornika u sastavu Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz, dostavili popis 11 potencijalnih kandidata za nasljednika Safeta Sušića članovima Izvršnog odbora NS BiH.

Odbor je od Komisije zatražio da u naredna dva do tri dana obave dodatne razgovore sa sedam najzanimljivijih kandidata, te da za narednu sjednicu IO-a pripreme imena dva kandidata od kojih će jedan postati novi izbornik.

''Izbornik nije odabran, a Komisija je dobila zadatak da u narednih nekoliko dana obavi dodatne razgovore sa sedam kandidata i da za naredni sastanak IO-a, koji će biti organiziran veoma brzo, dostave dva imena. Detaljno smo analizirali 20 početnih aplikacija, obavili smo razgovore s 11 trenera, a sada smo taj popis smanjili na sedam imena'', izjavio je generalni tajnik NSBiH Jasmin Baković.

Sa popisa od 11 imena otpali su Vlatko Glavaš, Felix Magath, Dragan Okuka i Šener Bajramović, a Komisija će u narednom razdoblju obaviti dodatne razgovore sa Amarom Osimom, Mehmedom Baždarevićem, Farukom Hadžibegićem, Blažom Sliškovićem, Milovanom Rajevcem, Igorom Štimcom i Sergejem Barbarezom.

Baković je dodao da je veliki broj zainteresiranih za izborničku klupu reprezentacije BiH, što ukazuje da su NSBiH i reprezentacije respektabilni u svijetu nogometa.

Izvršni odbor NSBiH, na osnovu izvještaja Pravnog komiteta NSBiH, donio je odluku da nema osnove da se bivšem izborniku Safetu Sušiću ispuni zahtjev za isplatu naknada za narednih sedam mjeseci.

bljesak.info