Rama

Povratak Velike Srbije!?!

Povratak Velike Srbije!?!

30.01.2012 08:59 Srpski apetiti prema hrvatskom teritoriju su oduvjek bili veliki i očiti. Rasli su i širili se, od vremena do vremena, od situacije do situacije i od vladara do vladara.
Rekonstrukcija puta prema Gornjim Maglicama

Rekonstrukcija puta prema Gornjim Maglicama

29.01.2012 17:42 U pričama onih malo starijih često možemo čuti kako sa sjetom govore o nekadašnjem načinu života u Rami, i nekoj potajnoj želji da se barem na trenutak vrate u to prošlo vrijeme. Dok bi se u "polju“ kako su zvali Gornjoramsku kotlinu završavali proljetni poslovi, njihova prava sezona započinjala bi u planinskim predjelima, gdje su brojni stanovnici Rame imali ljetno "stanje“ i gdje bi veći dio članova pojedine obitelji provodio svoje vrijeme i radio sve ono što je činilo svakodnevni život.
Dnevni avaz: "Prozor postaje grad duhova!"

Dnevni avaz: "Prozor postaje grad duhova!"

29.01.2012 11:03 Prozor polako postaje grad duhova. Sve više ljudi, naime, odlučuje napustiti ovaj grad i potražiti sreću na nekom drugom mjestu, jer ovdje nema nikakvih mogućnosti za normalan život.
Isus, odabrani prorok

Isus, odabrani prorok

29.01.2012 04:54 Proteklih nedjelja razmišljali smo o temama kršćanskog poziva i obraćenja. Kao prirodna posljedica Božjeg poziva i čovjekovog obraćenja duha i uma kao odgovora na taj poziv javlja se djelovanje vjernika koje se iskazuje svjedočenjem Gospodina Isusa Krista. Jedan od oblika tog svjedočenja je i proročko djelovanje o čijem značenju i svojstvima slušamo u misnim čitanjima 4. nedjelje kroz godinu.
Foto: Održano predavanje maturantima o studiranju u Zagrebu, Sarajevu i Mostaru

Foto: Održano predavanje maturantima o studiranju u Zagrebu, Sarajevu i Mostaru

28.01.2012 07:49 Dana 27. siječnja 2012. u prostorijama Srednje škole u Prozoru, članovi Mladeži ramske zajednice u suradnji sa SŠ Prozor i prof. Zoranom Stojanović održali su kratko predavanje maturantima o studiranju u Zagrebu, Mostaru i Sarajevu.
Na današnji dan...

Na današnji dan...

28.01.2012 07:34 Rijetke su ramske obitelji na koje događaj od prije 46 godina nije imao izravan ili neizravan utjecaj. Događaj koji je pokrenuo najveće raseljavanje nakon 1687. godine i koji je raselio Ramce po mnogim krajevima i državama. Ali i događaj koji je zauvijek promijenio izgled Gornjoramske kotline. Gledajući s ekološke strane, zauvijek ju uništio. O čemu se radi?!
Foto: Održan Izbor sportaša 2011.godine

Foto: Održan Izbor sportaša 2011.godine

27.01.2012 20:46 Večeras je, u organizaciji Radio Rame i Sportskog saveza, u Domu kulture održan izbor sportaša 2011.godine u općini Prozor-Rama. U prepunoj dvorani Doma kulture u Prozoru najboljim pojedincima,kolektivima ,sportskim djelatnicima i sponzorima uručena su priznanja i zahvalnice. Okupljene sportaše,goste i publiku pozdravili su općinski načelnik dr.Jozo Ivančević i ravnateljica Radio Rame Ana Burić.
Foto: „VolontiRAJ NA ZEMLJI“

Foto: „VolontiRAJ NA ZEMLJI“

27.01.2012 14:27 Danas je u OŠ fra Jeronima Vladića u Ripcima održana radionica pod nazivom „VolontiRAJ NA ZEMLJI“. U duhu kršćanske solidarnosti, cilj ove radionice je potaknuti učenike na volontiranje, razvoj solidarnosti, a time i razvoj humanih ideja i projekata na području ramskog kraja. Radionicu je održala Anđa Ostojić ispred Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II iz Sarajeva.
Večeras Izbor sportaša 2011. godine

Večeras Izbor sportaša 2011. godine

27.01.2012 09:04 Večeras od 18 sati u Domu kulture u Prozoru održat će se Izbor sportaša za 2011 godinu u općini Prozor-Rama. Najboljim pojedincima u svim kategorijama te sportskim klubovima i udruženjima kao i zaslužnim pojedincima bit ce uručene nagrade i priznanja.
Izaslanstvo HDZ BiH boravilo u radnom posjetu OO HDZ BiH Rama

Izaslanstvo HDZ BiH boravilo u radnom posjetu OO HDZ BiH Rama

26.01.2012 14:58 Danas je u radnom posjetu OO HDZ BiH Rama boravilo izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom stranke dr. Draganom Čovićem. Pored predsjednika Čovića izaslanstvo su činili predsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ-a Rafael Gagro, premijer Vlade HNŽ-a Denis Lasić, te ministri u spomenutoj vladi dr. Mladen Bošković, ministar zdravstva i socijalne politike i Doko Jović, ministar poljoprivrede i šumarstva.
Zima - naš izbor fotografija

Zima - naš izbor fotografija

26.01.2012 12:44 Zima, nekima inspiracija, nekima potpuno suprotno. Poznato je da je zima najdepresivniji dio godine, i mnogi jedva čekaju proljeće. Ipak, zima i snijeg donose ono što, ma koliko se trudio, čovjek nikad ne može napraviti – boje i oblike koje u snijegu stvara vjetar, ali i kontrast bijele i plave.
Radio Rama: Odgovor na priopćenje gospodarstvenika

Radio Rama: Odgovor na priopćenje gospodarstvenika

26.01.2012 10:27 S ciljem informiranja javnosti i u svezi pripćenja koje su uputili „Ramski gospodarstvenici“ koje navodno predstavlja Tadija Bešker – Tašo iznesene su samo neistinite tvrdnje.