Nije tajna, Zvonimir Boban ključni je čovjek od povjerenja predsjednika FIFA-e Giannija Infantina. A sada više nije tajna niti da su Hrvatu povjerena dva najvažnija zadatka krovne kuće nogometa!

Naime, nakon razlaza France Footballa i Fife, Bobam osmišljava novu nagradu za najboljeg igrača svijeta po izboru FIFA-e, a ujedno, pak, piše El Mundo Deportivo kreće u klupsku nogometnu revoluciju! Prvo je s Infantinom posjetio Barcelonu i krenuo u obnavljanje porušenih odnosa s Kataloncima, a potom je s členicima Blaugrane razgovarao u reformi Svjetskog klupskog prvenstva, koje je također Infantinov prioritet povjeren Zvoni Bobanu. Jasno, i klubovi i Fifa to natjecanje vide kao novu tvronicu novca, a kako je sadašnje izdanje prilično nepopularno i nije ostavilo dublje korijene za konzumente, saznaje se da bi se revlocionizirani novi turnir trebao održavati svake dvije godine počevši od 2019. godine, preenose Sportske novosti.

Svjetsko klupsko prvenstvo postalo bi turnirsko natjecanje sa 16 ili 24 kluba, a Europa i Južna Amerika imale bi osam sigurnih mjesta. Infantino je cijeli projekt povjerio u ruke Zvoni Bobanu, koji bi zajedno s Marcom van Bastenom trebao stvoriti okvire novog natjecanja o kojem ćemo više doznati u listopadu kada se sastane FIFA-in Savjetodavni odbor.