Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić istaknuo je da nije istina da se u BiH nalazi 200 tisuća migranata. Od siječnja 2018. godine do danas ušlo je oko 25.000-26.000, ali trenutno ih je manje od 4.000 u BiH.

Prema Zvizdićevim riječima, proces migranata se još kontrolira, ali ne zna se što će se dogoditi ako krene novi val iz Grčke.

''Pratit ćemo situaciju. Već smo zatražili od Predsjedništva BiH da nam odobri angažiranje pripadnika Oružanih snaga, ali inženjerskih jedinica, dakle, ne pripadnika s oružjem, nego onih koji će spriječiti nelegalne prelaze preko kojih dolazi do nelegalnog prometa migranata iz Srbije'', kazao je Zvizdić, a prenosi Dnevni avaz.

Dodao je da je smanjen priliv ljudi koji su kao turisti dolazili u Srbiju, a onda kao migranti prelazili u BiH i oštro demantirao da je riječ o tisućama potencijalno opasnih terorista koji se vraćaju u BiH iz Sirije.

''Vratilo se do sada 46, još se u Siriji nalaze oko 104 državljana BiH, od čega je 58 žena i djece. Mi ćemo ih preuzimati u suradnji i dogovoru s našim međunarodnim partnerima '', naveo je Zvizdić.