Vrlo će brzo zvijezde i njihovi suradnici početi zarađivati, čak i kad pretražujete tekstove njihovih pjesama, zahvaljujući novom ugovoru koji je potpisao Google.

Google je objavio da će u svoj pretraživač dodati tekstove pjesama, što znači da više nećete morati pretraživati nekoliko stranica kako bi pokušali doznati pjeva li Taylor Swift "all the lonely Starbucks lover" ili "got a long list of ex lovers" u pjesmi "Blank Space"

Gigantski pretraživač potpisao je i pečatirao ugovor s kompanijom LyricFind kako bi se tekstovi pjesama prikazivali direktno u polju pretraživanja, piše MTV.

Sve što ćete ubuduće trebati učiniti jest upisati ime pjesme i izabrati opciju "lyrics", a pretraživač će za vas izbaciti sve pjesme istog imena, prenosi N1.

Iako detalji ugovora nisu javno objavljeni, direktor LyricFind i jedan od osnivača, Darryl Ballantyne, objasnio je kako vjeruje da će ovaj potez povećati zaradu izdavačima i autorima tekstova.

"Ugovor se temelji na uporabi. Dobit se isplaćuje na osnovu broja pregleda nekog teksta. Što se više puta otvori, izdavač će dobiti više novca", rekao je Ballantyne

Zasad se to odnosi na 100 zemalja i oko 4.000 izdavača, ali se LyricFind nada da će uskoro udvostručiti taj broj. Ova zgodna opcija već je dostupna u Americi, a uskoro bi trebala postati dostupna i u ostatku svijeta.