U danima Velikog tjedna mnogi vjernici odlaskom na svetu misu i ispovijed nastoje pročistiti unutarnji nemir, biti u blizini s Kristom te na "normalan" način, pod "normalnim" uvjetima dočekati njegovo uskrsnuće.

Ove godine je, nažalost, nešto drugačija situacija. Katolički vjernici diljem svijeta, ove velike dane provode i dočekuju u svojim kućama, bez svete mise, ispovijedi i posvete jela u svojim Crkvama. Tuga golema, zar ne?

Na različite načine pokušavamo nadomjestiti nedostatake koji su prisutni u domovima svih nas. Svakodnevno slušamo prijenose misa preko televizora, radia, portala, ali osjećaj praznine i fizičkog neprisustva u Crkvama, čini nas posebno tužnim. No, ne samo to. Svatko od nas ima nekoga koga neće vidjeti, koga neće poljubiti i sa smiješkom na licu čestitati Uskrs, naš najveći blagdan.

Vjerujemo da je aktivan rad framaša župe Rumboci već svima dobro poznat. Humanitarne i ekološke sekcije, kao i angažiranost na drugim različitim poljima rada, rumbočki framaši vješto odrađuju.

Bez ikakve nedoumice i opterećenja, svaki poziv i svaki zadatak s veseljem prihvaćaju.

Tako su se i danas okupili te pod organizacijom fra Jure Perića, svim župljanima podijelili uskrsne čestitke.

Osmijeh na licu, ali i suza u oku dokazale su mnogo više od riječi. Nama framašim, bez obzira na umor, ostane lijep osijecaj kad znamo da se, unatoc ovom neispunjenom vremenu, moze mnogo toga lijepog uraditi i u konačnici tome veseliti.

Ovim putem i Frama Rumboci svima vama od srca želi čestitati Uskrs. Mir i dobro

Lucija Šarčević/Frama Rumboci