Međunarodna zračna luka Dubai prošle je godine zabilježila 6,1 posto više putnika nego u 2013. ili njih 70,4 milijuna, čime je prvi put postala najprometnija zračna luka u svijetu…

Za lanjski ostvareni promet i poziciju broj jedan u svijetu, predsjednik zračne luke Dubai šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum rekao je kako je to povijesna prekretnica i kulminacija više od pedeset godina dvoznamenkastih godišnjih porasta te zračne luke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Cilj je, kako kaže, da Dubai postane globalno zračno središte, čemu se i približava zahvaljujući politici ‘otvorenog neba’, rastu prijateljskog poslovnog okruženja i privlačnosti Dubai kao centra trgovine i turizma, ali i rastućoj mreži povezivanja uslijed brzog širenja zračnih prijevoznika poput Flydubai-ja i pravovremenog ulaganja u infrastrukturu.

Dobre rezultate zračna luka Dubai očekuje i ove godine, odnosno daljnji porast na oko 79 milijuna putnika, a novom planiranom nadogradnjom kapacitet te zračne luke povećat će se na 90 milijuna, naglasio je izvršni direktor te zračne luke Paul Griffiths.

poslovnipuls.com