Društvena mreža koja je obilježila ovu godinu je, svakako, Twitter. Razlozi za to ne nalaze se u nekom velikom povećanju broja korisnika ili novim opcijama, već u Muskovom preuzimanju kompanije i svom kaosu koji je nakon toga uslijedio.

Dok je Twitter bio zanimljiv zbog Muska, jedna druga društvena mreža ove je godine stekla veliku popularnost, a o tome koliki je njen potencijal najbolje možemo vidjeti po dvije stvari, piše Zimo.

Prvo, njene su opcije počeli kopirati konkurenti poput Instagrama, TikToka i Snapchata te drugo - Apple ju je proglasio aplikacijom godine za iPhone u svom App Storeu.

Riječ je o aplikaciji BeReal putem koje možete objavljivati i dijeliti fotografije sa svojim pratiteljima, no pod određenim uvjetima. Naime, aplikacija jednom dnevno šalje obavijest nakon koje korisnici imaju malo vremena za svoju objavu koja mora biti snimljena s obje kamere.

Cilj BeReala je da korisnici pokažu stvarne situacije u kojima se nalaze - zato i postoji kratki vremenski rok da se korisnici nemaju previše vremena pripremiti, a snimka mora biti s obje kamere tako da se prikaže i sam korisnik i mjesto u kojem se u datom trenutku nalazi.

Bez filtera i nekih pripremljenih scenarija, već je fokus samo na trenutku u kojem se objavljuje. Aplikacija je dostupna još od 2020. godine, no svoju je popularnost stekla tek ove godine, a titula aplikacije godine na iPhoneu svakako je kruna dosadašnjeg djelovanja.

Osim najbolje aplikacije za iPhone, Apple je objavio i dobitnike drugih nagrada. Najboljom aplikacijom za iPad tako je proglašena GoodNotes 5, aplikacija koja omogućuje sinkronizaciju digitalnih zapisa na svim Appleovim uređajima.

Što se Macova tiče, najboljim aplikacijom proglašena je MacFamily Tree namijenjenu za prikaz i uređivanje obiteljskog stabla.

Nagradu za najbolju aplikaciju za Apple Watch dobila je aplikacija Gentler Streak, namijenjena praćenju fitness aktivnosti.

Najboljom igrom za iPhone proglašena je Apex Legends Mobile, najbolja igra za iPad je Moncage, dok je nagradu za najbolju igru za Macove dobila igra Inscryption. Cijeli popis nagrada pogledajte ovdje.