Navodni izvanzemaljci sletjeli su u meksički Kongres, ali nije to bio NLO u obliku tanjura koji bi lebdjeli nad povijesnom zgradom ili svjetlozelenih osvajača poput onih iz holivudskih filmova. Bauk malih zelenih čovječuljaka stigao je u Ciudad Mexico dok su parlamentarci u utorak slušali svjedočanstva pojedinaca koji ukazuju na mogućnost postojanja izvanzemaljaca. Istraživači su došli iz Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Japana i Brazila, prenosi Associated Press.

Sjednica bez presedana u meksičkom Kongresu održana je dva mjeseca nakon slične pred Kongresom SAD-a u kojoj je bivši obavještajni časnik američkog ratnog zrakoplovstva ustvrdio da je njegova zemlja vjerojatno svjesna "izvanzemaljskih" aktivnosti još od 30-ih godina prošlog stoljeća.

Meksički novinar donio dvije kutije "s neljudskim bićima"

Meksički novinar José Jaime Maussan predstavio je dvije kutije s navodnim mumijama pronađenim u Peruu, za koje on i druge osobe smatraju da pripadaju "neljudskim bićima koja nisu dio naše zemaljske evolucije".
 


Zgrčena tijela sa smanjenim i iskrivljenim glavama zaprepastila su nazočne i brzo podigla buru na društvenim mrežama. "To je kraljica svih dokaza. Ako nam DNA pokaže da se radi o 'neljudskim' bićima i da ne postoji ništa ovakvog izgleda na svijetu, trebali bismo to tako i shvatiti", ustvrdio je Maussan.

Međutim, upozorio je da ih još ne želi nazivati "izvanzemaljcima".

Očigledno sasušena tijela datiraju iz 2017. godine i pronađena su duboko pod zemljom u peruanskoj pustinji Nazca. Područje je poznato po gigantskim zagonetnim likovima urezanima u zemlju i vidljivim samo iz ptičje perspektive. Većina se tih linija u pustinji Nazca pripisuje drevnim domorodačkim zajednicama, ali formacije su zaokupile maštu mnogih.

2017. godine slična "tijela" bile lutke

Maussan je 2017. iznio slične tvrdnje u Peruu, a izvješće državnog tužiteljstva pokazalo je da su tijela zapravo "nedavno proizvedene lutke, koje su prekrivene mješavinom papira i sintetičkog ljepila kako bi se simulirala koža".

U izvješću se dodaje da su figure gotovo sigurno načinjene ljudskim djelovanjem i da "nisu ostaci davnih izvanzemaljaca, kako ih se pokušalo predstaviti". Tijela u to vrijeme nisu javno prikazana, pa nije jasno jesu li ista kao ona koja su predstavljena meksičkom kongresu.

U srijedu je Julieta Fierro, istraživačica na Institutu za astronomiju pri Nacionalnom autonomnom sveučilištu Meksika, bila među onima koji su izrazili skepticizam, rekavši da mnogi detalji "nemaju smisla".