Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni 'da bi Bakir Izetbegović trebao službeno sjesti i sa Srbima i Hrvatima da bi se riješilo ovo nemoguće stanje u BiH, a ne da umišlja stvari i daje sebi na značaju, jer ga ovih dana nisam ni spomenuo'.

Na pitanje Srne da prokomentira Izetbegovićevu izjavu da, kako kaže, ne želi neslužbene sastanke sa Dodikom jer je uvrijedio Bošnjake, srpski član Predsjedništva je upitao o čemu Bakir Izetbegović priča i tko je njega uopće spomenuo službeno i neslužbeno?

"Neka prestane umišljati i neka ostavi Republiku Srpsku na miru. Pošto su mu puna usta priče o multietičnoj BiH, neka onda pokaže na djelu i odgovori - koliko je Federacija BiH multietična, gdje su Srbi u tom entitetu, gdje su njihova prava, imaju li oni uopće prava po njegovom shvatanju multietičnosti.

To što kaže da sam ja uvrijedio Bošnjake jer sam rekao da su podanici, upravo je sam pokazao koliki je podanik i koliko čeka milost stranaca. I da ga podsjetim da je isti on, Bakir Izetbegović, nazvao Srbe 'lošim narodom'", naglasio je Dodik.