• Zlatni pir Radovana i Finke Stojanović
  • Zlatni pir Radovana i Finke Stojanović
U župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Uzdolu, 10. siječnja s početkom u 11 sati, župnik don Miljenko Džalto predvodio je Misu kojom su supružnici Radovan i Finka Stojanović uz nazočnost mnogobrojne obitelji, rodbine i prijatelja zahvalili Bogu na pedesetoj obljetnici skladnoga i plodonosnog kršćanskog braka.

Tijekom slavlja sv. Mise upriličnen je i Obred obnove bračnih zavjeta, a župnik je izreko riječi čestitke, zahvale i poticaja, naglasivši značenje važnosti obiteljske loze i svrhe braka.

Slavlje pedesete obljetnice braka i obnove bračnih zavjeta, slavljenici su nastavili kod obiteljskoga stola u ugodnom društvu članova obitelji, rodbine i prijatelja.

Prema crkvenim dokumentima, Radovan Stojanović rođen je 1938. god. u obitelji Anđelka i Anđe r. Papak u mjestu Uzdol, gdje je i kršten, a njegova supruga, Finka, isto tako rođena je i krštena na Uzdolu 1945. god. u obitelji Bože Ćavara i Ivke r. Filipović.

Sakrament katoličke ženidbe sklopili su u „staroj“ župnoj crkvi na Uzdolu, 25. studenog 1964. god. pred ondašnjim uzdolskim župnikom don Josipom Kalčikom. Svjedoci na vjenčanju bili su Anđelko Stojanović i Ilija Papak. U bračnu zajednicu, Radovan je stupio u 26 godini, a Finka u svojoj 19-oj. Radovan je kao i većina Uzdoljana, nakon bavljenja poljoprivredom, svoj radni vijek proboravio izvan mjesta stanovanja, odnosno u građeninskom poduzeću Konstruktor, gdje je kao zaštitar i zaradio mirovinu. Gospođa Finka, nakon udaje pa do danas, bila je i ostala, odgovorna domaćica, brižna i dobra majka i baka. Umirovljeničke dane supružnici provode u obiteljskoj kući na Uzdolu.

Sretnim slavljenicima zlatnoga pira, Radovanu i Finki, Bog je podario (7) sedmero djece (Ankicu, Ivušu, Miru, Josipa, Slavicu, Anđu i Draganu), od kojih do sada imaju (17) sedamnaestero unučadi i (2) dvoje praunučadi.

Povodom ovoga lijepoga događaja, župnik don Miljenko Džalto darovao je slavljenike prigodnim darovima - krunicama izrađenima od maslinovoga drveta iz Jeruzalema, koje je donio po povratku s hodočašća iz Svete zemlje.
 
Tekst i foto: župa Uzdol