Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, francuski trener Zinedine Zidane dobio je nevjerojatnu ponudu od Nogometnog saveza Katara.

Navodno, domaćin Svjetskog prvenstva 2022. godine, ponudio je Francuzu četverogodišnji ugovor uz zaradu od 50 milijuna eura godišnje, prenosi agencija Anadolija.

Zidane je u četvrtak šokirao sve u Real Madridu, ali i Europi, kada je priopćio da je odlučio da napusti klupu “kraljevskog kluba“, samo nekoliko dana nakon što je po treći put zaredom osvojio Ligu prvaka.

Mnogi su se pitali koji su razlozi za takvu Zidaneovu odluku, ali i gdje će nastaviti uspješnu trenersku karijeru. Možda su mediji već dali odgovor, jer ponuđena plaća od skoro 140.000 eura dnevno i to četiri sljedeće godine previše je dobra da bi je neko odbio.

U medijskim izvještajima navodi se da je informaciju o ponudi katarskog saveza na Twitteru otkrio ugledni egipatski poslovnjak Naguib Sawiris.

Katar će za četiri godine na domaćem terenu po prvi put u povijesti nastupiti na Svjetskom prvenstvu u nogometu. Reprezentacija male zaljevske zemlje trenutno je na 101. mjestu FIFA-ine rang liste.

Zidane je na klupu Real Madrida sjeo u januaru 2016. godine, nakon što je Rafael Benitez dobio otkaz. Od tada je osvojio tri naslova prvaka Europe, po dva puta je slavio na FIFA svjetskom klupskom prvenstvu i u Superkupu Europe. Tome je dodao jednu titulu nacionalnog prvaka i pehar Superkupa Španjolske.