Željko Babić odlučio je napustiti klupu hrvatske rukometne reprezentacije nakon što u Riju njegovi igrači nisu osvojili medalju, javio je Index.hr

Index je u posjedu ponuđene neopozivue ostavke i analize rada koju je Babić poslao jutros u Savez.

U subotu je sastanak Babića i čelnika Saveza, a podsjetimo kako je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac jučer izjavio da je nezadovoljan rezultatima u Riju te najavio da će raspravljati o statusu Babića.

"Osjetio sam od početka i mog dolaska na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije veliko nepovjerenje i sumnje u moje sposobnosti i kompetencije, analizirala se svaka moja odluka i stavljali upitnici oko procjena čak i od ljudi koji za to nemaju kompetencije.

U takvoj neugodnoj atmosferi i okruženju sam osjetio da ne mogu kvalitetno doprinijeti u ostvarenju vlastitih ideja i zajedničkih ciljeva. Stvorena je loša klima i konfuzija oko pravog cilja (jedna medalja u četverogodišnjem ciklusu) , EP u Hrvatskoj 2018 (zlatna medalja).

Čak i nakon velikog uspjeha i osvajanja brončane medalje na EP u Poljskoj 2016, sumnje su se nastavile, a razmišljanja čelnika saveza prerasla su u javno omalovažavanje mene i mojih sposobnosti.

Zbog takvih odnosa i očito mojih loših trenerskih kompetencija, osjećam se jako loše, da ne kažem izdan te u takvom okruženju i stanju koje vlada, a u interesu sviju nas i postizanju boljih rezultata (zlato), dajem neopozivu ostavku na mjestu izbornika hrvatske seniorske reprezentacije.

Zahvaljujem se svima na suradnji i podršci, uvjetima za rad, a prije svega igračima, stručnom stožeru i liječničkoj službi te svima koji su nas pratili na utakmicama i pripremama.

Ovim putem se ispričavam svima ukoliko sam ih na bilo koji način povrijedio."